7 anledningar att du bör resa till indiska Himalaya och bestiga Stok Kangri (6153m)
Maria Sellfors
10. juli 2016 av Maria Sellfors

7 anledningar att du bör resa till indiska Himalaya och bestiga Stok Kangri (6153m)

I somras var jag på äventyr i indiska Himalaya och nådde toppen på berget Stok Kangri 6153m. Detta berg ligger mig efter turen varmt om hjärtat, läs vidare kommer du att förstå varför.

I somras var jag på äventyr i indiska Himalaya och nådde toppen på berget Stok Kangri 6153m. Med mig hem fick jag med mig många fina minne från vistelsen bland bergen. Detta berg ligger mig efter turen varmt om hjärtat, läs vidare kommer du att förstå varför.

Gillar du berg och äventyr? Här är sju anledningar till att jag tycker att du ska ta sikte på indiska Himalaya och toppen av Stok Kangri i sommar

1. God acklimatisering = bra toppstatistik
Vi går över höga bergspass under dagarna, det gör att kroppen vänjer sig vid höjden gradvis.

2. Delhi och Leh
Som en liten bonus får du i början av turen tid att upptäcka både den färgstarka jättestaden Delhi och urgamla bergsstaden Leh vid sidan av Sidenvägen.

3. Naturupplevelsen
Under vandringen till Stok Kangri Base Camp bor man i tält och vaknar upp till vackra soluppgångar över topparna. I jämförelse med turer jag har gjort tidigare till Everest basecamp och Kilimanjaro är det här mindre folk och mer djur. Bergsmassiven är spektakulära!

4. Tältliv med guldkant
Med oss på vandringen har vi med oss duktiga indiska kockar som bjuder på trerätters och ser till att vi kommer ha nog med energi i kroppen för att nå toppen.

5. Hög höjd utan tekniska utmaningar
Stok Kangri är hela 6153m högt, men bjuder inte på några tekniska utmaningar och passar sig för dig som vill upp på ett riktigt högt berg i Himalaya, men är nybörjare i höjden.

6. Du får semesterdagar över
För detta äventyr behöver du avsätta drygt två veckor. Hvitserk äventyrsresor och expeditioner har årligen turer till Stok Kangri i augusti. Du kommer därmed ha semester över till att hitta på fler äventyrligheter under året.

7. Många höjdmetrar per krona
Att bestiga Stok Kangri är relativt billigt i förhållande till andra 6000-meters berg. Med en budget på cirka 30.000kr som inkluderar flyg inrikes i Indien och Sverige ToR klarar du dig fint.

Kommentarer